Landskrona stad upphandlar endast vindkraftel. För den interna el- och varmvattenproduktionen står Landskrona energi. El och varmvatten produceras till största del i kraftvärmeverket Energiknuten.
Bränslet i produktionen består till 85 % av PTP, det vill säga plast, trä och papper och till 15 % av skogsflis.
Energiknuten är ihopkopplad i ett större fjärrvärmenät. Det sträcker sig cirka 30 mil från Helsingborg via Landskrona till Eslöv och Lund. I nätet finns, förutom de större kraftvärmeverken, närmare 50 andra anläggningar som bidrar med värme på olika sätt, till exempel företag som levererar överskottsvärme. Biogasen som används i produktionen kommer från Landskronas deponiområde.
DelområdeSE.2.1.3Flera skånska kommuner har idag en högre installerad effekt än Landskrona. I Landskrona finns det dock en stor utvecklingspotential för produktion av solenergi. Det gäller speciellt i samband med nyproduktioner eller på större industrifastigheter. Eftersom elpriserna har varit låga under längre tid, har avskrivningstiden för solenergianläggningar blivit längre.
DelmålSE.2.1.1Ökade koldioxidutsläpp återspeglas i ökade halter i atmosfären. Utöver koldioxid släpper vi ut flera andra växthusgaser. Hit hör främst metan och lustgas, men också ett antal fluorhaltiga gaser, däribland klorfluorkarboner (även kallade CFC eller freoner)